3voor12 Gelderland

Nijmeegse U-Gene op Valkhof Festival 17 juli 2019 met langverwacht album

Album met beats van Cult-DJ Aardvarck

Jaren geleden maakte de Nijmeegse cultheld U-Gene een plaat met de befaamde producer Aardvarck. Het album kwam nooit uit, omdat – zoals U-Gene het zelf beschrijft – life happened. Nu ziet zijn muziek door Waaghals records tóch nog het levenslicht. Op 17 juli staat U-Gene op het Valkhof Festival. Check zijn verhaal in de video!

U-Gene heeft een lange geschiedenis in de Nederlandse popmuziek: zo maakte hij deel uit van de live-band van onder meer Urban Dance Squad, Candy Dulfer, Rednose Distrikt en Kraak & Smaak. De samenwerking tussen Aardvarck en U-Gene begon in 2000 toen de dj en producer aan U-Gene beats stuurde. U-Gene begon al snel zijn vocalen en keyboards op te nemen. De originele opnames zijn tussen 2000 en 2005 door U-Gene thuis gemaakt. Helaas belandde het project uiteindelijk op de plank.

Fast forward naar 2017. U-Gene had nog steeds de wens om zijn liedjes in een studio te mixen, iets dat alleen mogelijk was met zeven nummers die nu deel uitmaken van Vol. 1, een gevolg van verloren harde schijven en gecrashte computers. De andere zes nummers die deel uitmaken van Vol. 2 zijn de originele mixen gemaakt door U-Gene op zijn computer. Vol. 2 bevat ook een extra nummer, geproduceerd door Aardvarcks collega Rednose Distrikt lid Awanto3.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12