3voor12 Zeeland

Belle and the Beats geeft optreden voor thuisfront

Rumoer overstemt gig Camilla Blue

Na het goed bezochte seizoen openingsfestival ’t Beest Brult vorige week zaterdag, staat vanavond het programma in het teken van Belle and the Beats met als voorprogramma Camilla Blue.

Iets na half negen klinken de eerste klanken van Camilla Blue die samen met gitarist Coos van de Klundert, voor het eerst in duo-formatie in plaats van een band, op het podium staan. Hiermee probeert het duo een intieme sfeer te creëren, maar valt helaas in duigen. Het publiek is  zeer rumoerig en het liefst moeten ze hun verhaal kwijt boven de muziek uit. Het stoort enorm, maar Camilla Blue blijft stug doorgaan. Haar muziek is teder, persoonlijk en puik pianospel. En een gitarist die veel in zijn mars heeft, maar timide blijft tijdens deze set. Haar net gereleaste single ‘When I Get Home’ speelt ze niet, maar o, wat willen wij deze dame graag nog een keer met band zien met daarbij een meer luisterend publiek. 

De kroeg lijkt gesloten, zodra Belle and the Beats start aka Isabel Zoeteweij. Gehuld in een wit kostuum bestijgt ze de bühne. Veel bekende zijn op deze Yersekenaar afgekomen voor tevens haar eerste optreden in Zeeland. Na een tweetal tracks, waarvan één van Leonard Cohen pakt ze het boek ‘The Flame’ van Leonard Cohen en leest een fragment voor. Ze bestempelt het als haar ‘bijbel’. Er wordt geproost op de 85e verjaardag van oma en de ‘vieze’ oom staat ook ergens in de zaal, want ondanks de hitte gaat het jasje niet uit, aldus de zangeres. De band speelt strak, de visuals weigeren dienst, maar ook zonder visuals is de show boeiend tot het eind met sterke performances van de hele band. Krachtigste nummer van de set is ‘Soldier of The Night’, waarbij haar overtuigingskracht en expressie de lead nemen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12