3voor12 Gelderland

4df19: Rimon laat niets aan het toeval over

Souldiva van eigen bodem blinkt uit met retestrakke pop en r&b

Het is eigenlijk wel een mooi contrast: zagen we de afgelopen dagen redelijk wat rammelende, fuzzy gitaarbandjes de revue passeren, staat daar vandaag Rimon met haar glad geproduceerde pop en r&b. Ze is geboren in Eritrea, maar woont al vanaf jonge leeftijd in Nederland. En nu is ze weer onderweg naar het buitenland, want voordat ze begin dit jaar door 3voor12 werd uitgeroepen tot beste act van Noorderslag hadden toonaangevende Britse en Amerikaanse muziekplatformen haar singles al opgepikt.

Vanavond trapt de zangeres af met een niet erg originele maar wel sterke cover van ‘Feeling Good’ (gezongen door o.a. Nina Simone, George Michael en Muse), waar ze halverwege een eigen r&b-tintje aan weet te geven. Het blijkt een mooi startpunt te zijn. Rimon speelt met een vierkoppige liveband, waarvan vooral de strakke drums en het bij vlagen funky gitaarspel opvallen. Maar waar de bandleden stoïcijns hun ding doen, daar loopt Rimon Bahere over het podium als een ervaren souldiva met een Lauren Hill-achtige flair. Binnen tien minuten heeft de sympathieke zangeres je dan ook om de vinger gewonden.

Het grootste deel van de set staat in het teken van haar succesvolle ep BBYGIRL FOCU$ - sterker nog: bijna de gehele ep komt voorbij. Afsluiten doet ze echter met de doorbraaksingles ‘Grace’ en ‘Realize’. Rimon doet vanavond niets fout, de show is vlekkeloos en strak. Heel strak. Misschien zelfs iets té strak. Maar het past bij een artiest met deze internationale allure.

Nee, we zouden op de zaken vooruitlopen als we Rimon nu al te groot zouden noemen voor het Valkhof, maar de kans is groot dat ze over een jaar te vinden is op de grotere festivals en de buitenlandse podia.

HET MOMENT
Na de nummers van haar strak geproduceerde ep voelt debuutsingle ‘Grace’ (2018!) net even wat losser. Het nummer weet dan ook de meeste enthousiaste reacties in het publiek los te maken. Een dame achter ons windt er geen doekjes om: “Dit is een klassieker!”

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12