PP18: The Overslept heeft meer pyro dan Foo Fighters en Pearl Jam bij elkaar

Overal aan gedacht, maar nog niet bijzonder

Je kunt zeggen wat je wilt, maar The Overslept wil graag. Ze hebben werkelijk de hele Hilversumse feestwinkel leeg gekocht om goed voor de dag te komen. Om het nummer moet de special-effectsman de roze snippers in het confettikanon hervullen, en dan moet ie ook nog uitkijken dat ie niet door de vlammenwerpers geraakt wordt. Al scheelt het dat ie die zelf bedient. Het is alsof je met een mitrailleur op een konijn schiet; een beetje overdreven, maar de kans dat je iets raakt is best aanwezig.

The Overslept heeft meer voor elkaar: matchende kledingkleur, backing vocals op tape, ingebouwde meezingmomentjes, alles om te onderstrepen dat hier groot gedacht wordt. Moet ook. De Hilversummers hebben voor elkaar gekregen wat hun voorgangers Only Seven Left nooit lukte: een radiohit. Semi-ballad ’Stolen Car’ gaat over twee tieners in een gestolen auto. Krasjes op hun ziel, en toch hopen dat het leven altijd zo zal blijven als op dat ene moment. Een droombeeld voor iedere onzekere puber. Ze hebben meer aanstekelijke poppunksongs. Het bijtende ‘Little Miss Has-been’ bijvoorbeeld, of jeugd-anthem ‘Addicted To The Rush’. 

Waar veel poppunkbands met puberaal gedrag of foute humor het bloed onder de nagel van de volwassen muziekliefhebber vandaan halen, gaat The Overslept voor de breedte, het succes van Kensington in het achterhoofd. Zo ver is deze band nog lang niet, want groot denken kan ook tegen je werken als het opportunistisch oogt. Want een ding mist in het totaalplaatje: een ziel, een eigen karakter. Of op zijn minst gevoel voor humor. Er is nog geen begin van een teken dat The Overslept wat te vertellen heeft, dat het iets kan toevoegen aan alles wat we al weten. 

HET MOMENT:
Vlak voor het einde gaat The Overslept met hun publiek op de foto. Ziet er goed uit, volle tent. De tijd zal leren of dat achteraf een document van hun grote hoogtepunt blijkt te zijn of dat ze over twee jaar op het hoofdpodium staan. Maar dan moeten ze echt wel iets bijzonderder worden.

Lees, kijk en luister meer Pinkpop 2018 hier 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12