3voor12 Gelderland

4df19: Full Of Hell zijn de koplopers van de moderne grindcore

Binnen een half uur jakkert het viertal er een stortvloed aan nummers door

Het Valkhof trakteert metal maandag op een paar mooie namen dit jaar. Eerder op de avond speelde avant-garde metal band The Body op het Boog podium. Nu is op hetzelfde podium de beurt aan het Amerikaanse kwartet Full Of Hell uit Ocean City, Maryland. Samen met The Body heeft de band twee albums uitgebracht, maar tot een samenwerking op het podium komt het vanavond niet, hoewel The Body wel een shout out krijgt. Intens en overrompelend zijn de termen die je te binnenschieten vanaf het moment dat Full Of Hell begint. De nummers zijn ultrakort en extreem snel, niet ongebruikelijk in het grindcore genre. Full Of Hell heeft dit inmiddels dertig jaar oude genre flinke nieuwe impulsen gegeven vanwege sterke albums en dito optredens.

Blikvanger is zanger Dylan Walker, die zulke extreme krijsen en loodzware grunts (en in mindere mate pigsqueals) uit zijn strot krijgt, dat de opgeroepen geluiden soms letterlijk dierlijk lijken. En dan is hij ook nog met elektronica in de weer. Het drummen van Dave Bland is ook indrukwekkend. Alsof Animal uit The Muppet Show een zoon heeft gekregen, die niet alleen “als een beest” tekeer kan gaan, maar vooral supersnel en strak kan drummen. Het leidt tot een tweedeling van het publiek; de ene helft, die speciaal voor deze extreme metal is gekomen, terwijl de andere helft bestaat uit de gemiddelde Valkhof-bezoeker, die zich nu toch even achter de oren krabt.

HET MOMENT
Na de zoveelste geluidsexplosie, de meeste nummers duren niet langer dan een minuut, kondigt zanger Dylan Walker het volgende nummer aan; ook dit keer gaat het over “spiritual enlightenment”. Het maakt de toehoorders eigenlijk niets uit. Zij willen maar één ding en dat is de band helemaal los zien gaan.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12