3voor12 Leiden

25e editie van FunkedUp

Fijne funk en meer

Al sinds 2008 is FunkedUp een vaste waarde in het Leidse muzieklandschap. Op vrijdag 8 november is het alweer tijd voor de 25e editie van dit festival, tijdens en in samenwerking met het Leiden International Film Festival (LIFF). Het belooft opnieuw een vet feestje te worden, met de fijnste funk, soul, afro, jazz, hip hop, reggae en meer.

Na omzwervingen langs locaties als LVC, de Buurt en de Nobel heeft FunkedUp nu alweer enige tijd zijn thuis gevonden in Scheltema. Verspreid over drie zalen pakt het festival ook tijdens deze editie weer uit met nieuwe, vernieuwende en verrassende live-acts.

Wat denk je van de brass 2.0-versie van Broken Brass Ensemble? Dit achtkoppige ensemble injecteert de brass-sound met een mix van hiphop, funk, soul, dance, jazz (en nog veel meer) en creëert zo hun eigen energieke brassvibes. Ook kun je genieten van Newärk (voorheen Funkanizers) - met hun smeltkroes van groovende funk, moderne oldschool en verbindende positieve vibes -, de lekkerste plaatjes van Strik & Strak, de opzwepende straatska van de Kiloknallers (vanwege het koude novemberweer in een binnenversie, maar daarom niet minder knallend), de Balkan- en Afrikaans geïnspireerde grooves en improvisaties van Mungo Bungo en de aanstekelijke mix van hiphop, reggae, jazz en funk van De Nachtelijke Escapades.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12