Arnoud van der Toorn (V2) overleden

Senior productmanager V2 was nauw betrokken bij o.a. John Coffey, Blaudzun, Mister and Mississippi en EUT

Zeer plotseling is gisterochtend Arnoud van der Toorn (48) overleden. Meer dan elke andere Nederlandse productmanager zag je hem telkens weer in de coulissen staan, hij was nooit te beroerd om een versterker te sjouwen en wist vooral heel veel Nederlandse acts naar een hoger niveau te tillen.

Van Der Toorn werkte sinds 2002 als productmanager bij platenlabel V2. In die hoedanigheid was hij nauw betrokken bij onder andere Blaudzun, Mister and Mississippi, John Coffey, EUT en Emil Landman. Hij ging gerust in discussie met muzikanten over de richting, vormde een onmisbare drijvende kracht bij V2 en was meer dan elke andere Nederlandse indie-productmanager in staat om alternatieve acts naar een groot publiek te brengen. Wanneer hij met een nog onbekende band kwam aanzetten, spitste je de oren. 

'Een collega met een ongekende liefde voor muziek en altijd zeer betrokken', laat V2 in een reactie weten. 'Arnoud van der Toorn, een van de liefste mensen waar ik mee heb mogen werken in de muziek, is er niet meer', tweet Janne Schra. 'Keihard en onwerkelijk, we gaan je missen prachtig mens. Rust zacht Arnoud', schrijft Blaudzun.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12