3voor12 Friesland

In Beeld: Dansen in de plassen met de zon op je bol tijdens Promised Land Festival

De Groene Ster weer decor voor een uitverkocht en uitbundig dancefeest

Bijna traditiegetrouw moet er een rechter aan te pas komen om de festivals die georganiseerd worden, groen licht te geven. Dat geldt ook weer voor deze editie Promised Land Festival. Op dinsdag 11 juni lezen we in de Leeuwarder Courant dat de bestuursrechter wederom in het voordeel van de festivalorganisatie uitspraak doet. Het feest dat hoofdzakelijk de liefhebber van het dance genre bedient en - alles wat daar maar in de buurt komt - mag dus gewoon plaatsvinden. Vol enthousiasme trekken duizenden belangstellenden richting De Groene Ster op zaterdag 15 juni. Wat eerst een zeer natte editie lijkt te worden, blijkt rond de middag gezegend te zijn met een doorbrekend zonnetje. Slechts een drassig veld is het bewijs van nattigheid in de ochtend. Gelukkig maar, want we hebben vorige week nog gezien hoe dramatisch mis het kan gaan voor een organisatie (Artikel: Wanneer twee festivaldagen in het water vallen...)

Welnu, louter vrolijke danceliefhebbers dus in De Groene Ster die zich buitengewoon goed vermaken met lokale en nationale artiesten. Opvallend is het grote aanbod lokaal talent tijdens dit festival. Er is een nieuwe opzet voor het festivalterrein waarbij over vijf gebieden verschillende genres alle ruimte krijgen. Daarnaast staat er een flink arsenaal aan foodtrucks om de hongerige magen te voorzien van voedsel. De mainstage is onder de noemer 'mengelmoes' inderdaad een snelkookpan van alles waar je blij van wordt: Het slingert van Broederliefde naar Snelle, via Kris Kross Amsterdam door naar Jebroer, met nog heel veel daaromheen.  Voor de hardcore en hardstyle sta je de hele dag bij de stage Explode prima uit je plaat te gaan met namen als Frequencerz, Partyraiser en onder andere de Friese helden D-Attak en Pieter Sahieter. Iets chiller en gemoedelijker gaat het er bij het Bruutevent aan toe... Al zou je dat niet denken met deze benaming van de stage. Met meer hiphop en r&b georienteerde acts is de sfeer wel weer heel anders dan bij alle andere podia. Voor een flinke shot house en techno wordt de liefhebber ook uitermate goed voorzien met ondere andere de headliners Relativ en Malbetrieb.

Fotografe Tessa Huttema stroomde met de vele bezoekers mee naar binnen om rond te dwalen tussen alle podia met haar camera. Zij maakte voor 3VOOR12/Friesland een uitgebreid In Beeld verslag van de festivaldag.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12