steun 3voor12
3voor12 Gelderland

#4df18: Korfbal scoort winnende punt in de laatste minuten

Het venijn zit in de staart

Er is al veel geschreven op 3voor12 over Korfbal. Nee, niet de sport met gemengd douchen, maar het garagekwartet rondom Jaap van de Velde, die zich al eerder in de kijker speelde met Yuko Yuko en nog meer met The Homesick. Na vorig jaar veel indruk te hebben gemaakt tijdens de Popronde, zijn ook Noorderslag, Grasnapolsky, Paaspop en vorig week nog Spijkerrok plat gespeeld.

Het optreden vanavond begint rustig. De vier jonge gasten zijn frisgewassen en bij de les. Er wordt goed gezongen en strak gemusiceerd. Het drumwerk is zelfs subtiel te noemen. Naarmate het optreden vordert en het tempo almaar hoger wordt, geeft het viertal pas echt blijk van hun kunnen. Muzikaal lijkt Korfbal op het jongere neefje van Mozes And The Firstborn, maar met nog meer hitgevoelige tracks dan de Eindhovenaren. Check de Hitkrant (en dan bedoelen we niet het roemruchte magazine)!

Wel degelijk geïnspireerd door Pavement tot aan recente garagehelden zoals Ty Segall en Thee Oh Sees. Teksten vol met spitsvondigheden, maar altijd ondergeschikt aan het liedje zelf. Er is Krautrock, een stukje surf à la Allah-Las en dubbel gitaargeweld in het laatste deel van de set. Straf basspel van Jesper Vos en drummer Leon Harms, die elk nummer meer losgaat achter zijn kit. Wordt er echter gas teruggenomen, dan merk je dat de aandacht van het publiek verslapt. Men heeft zin een feestje.

HET MOMENT:
Tijdens het laatste nummer ontstaat er alsnog een pit voor het podium. Iets dat toch wel hoort bij een garageband. Jaap en co. weten precies hoe ze hun optreden moeten indelen. Zou Korfbal echter meer nummers vol gas geven, dan zouden de stofwolken niet meer gaan liggen. Nu is de euforie net van te korte duur.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland