LL17: Denzel Curry splijt de X-Ray in tweeën

Gretige, jonge rapper zet de tent onder stroom

Veel hiphop op deze Lowlandszondag: van levende legendes Cypress Hill via hedendaagse hitkoningen Migos naar het jonge opkomende talent van Denzel Curry. Curry maakt de laatste jaren naam met zijn rauwe hiphoptracks vol lo-fi punkinvloeden en freaky producties. Daarmee trok hij al de aandacht van Earl Sweatshirt, Rick Ross en Drake. Dat zijn niet de minsten, dus vandaag mag Curry laten zien of hij de hype waardig is.

In een pikdonkere X-Ray komt de 22-jarige rapper uit Florida op samen met zijn DJ-annex-hype man. Vanaf de eerste minuut doen hun snoeiharde beats de tent beven. Duistere bassen en trap hihats gonzen door de X-Ray en dwingen het publiek tot springen. Curry's coupletten zijn genadeloos snel, zijn refreinen juist stuiterend en catchy. Allemaal goed, maar het beste aan Curry's set is zijn onuitputtelijke gretigheid. Hij wil zo ontzettend graag en dat is vreselijk aanstekelijk. Natuurlijk ontploft de X-Ray binnen no time voor deze mannen. De hele tent staat onder stroom.

Curry is duidelijk een beetje een mafketel. 'I feel like getting weird y'all!' Zomaar slaakt hij af en toe een ijselijke kreet, of zet ie een spookhuisstem op midden in een couplet. Halverwege de set gaat hij de X-Ray in voor een gezamenlijke ademhalingsoefening. In en uit. Hij smijt wat flesjes water het publiek in, want we zien eruit alsof we dorst hebben. Verstandige jongen ook nog dus.

HET MOMENT:
Tegen het einde van de show verwijst Curry even naar die twee andere hiphopacts van vandaag. 'Shout out to Migos! Zij inspireren mij, man. Eens kijken of we Migos kunnen toppen.' En hoe? 'We gaan eens kijken welke helft van het publiek het hardst gaat, links of rechts!' Hé, dat trucje hebben we vandaag eerder gezien. En voor de tweede keer werkt ie als een trein: eerst splijt het publiek in de X-Ray op bijbelse wijze in tweeën, om zich vervolgens in volle vaart op elkaar te botsen.

Meer Lowlands? Check ons dossier voor heel veel verslagen en video's.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12