steun 3voor12
3voor12 Gelderland

Nijmeegse singer-songwriter Rood Adeo presenteert album Voluntary Intakes

Album verschijnt eind oktober op Kroese Records

Eind oktober verschijnt Voluntary Intakes van de Nijmeegse singer-songwriter Rood Adeo: een cd-uitgave met nieuw én eerder verschenen werk en in totaal zeventien tracks. Op de plaat legt Adeo in duetten met Esther Croezen en Fay Lovsky onder meer de liefde helemaal bloot. De presentatie van het album is 28 oktober om 15.00 uur in Fort Lent. 

Rood Adeo (Roderik Adeo Jansz, 10 november 1970, Nijmegen) bracht in 1997 het album Fool’s Tango uit en zijn tot nu toe laatste album was Mindful Indifference (2012). Hij is frontman van Nighthawks at the Diner en werkte samen met o.a. Frank Boeijen en fado-zanger Emanuel Pessanha.

“(…) Met zijn organische timing, fundamentele composities en bovenal intense stem, creëert hij een ambiance waarin tijd en ruimte oplossen. Een bedwelmende opiumkit, waaruit je niet kunt ontsnappen. Beter nog, een romantisch labyrint waaruit je niet wílt ontsnappen.” (UIT Magazine, CG De Vereeniging).

In ruim twintig jaar heeft Adeo een grillig landschap aan muziek, tekst en beeld geschapen vol pijnigende scenario’s, poëtische chaos en intieme ballads. Maar hoe veelzijdig ook, het werk van Adeo vormt een logisch geheel. Een andere wereld, die de luisteraar lange tijd op verkenningstocht stuurt.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland