steun 3voor12
3voor12 Zeeland

TenTemPiés zwaait uit in De Spot

Publiek blijft hongerig achter na 'Only You' Farewell Tour

Na tien jaar heeft de Amsterdamse band TenTemPiés besloten uit elkaar te gaan. Op zaterdag 26 januari waren zij te zien tijdens hun ‘Only You’ Farewell Tour in De Spot in Middelburg.

Met hun mix van ska, reggae, rumba en rock komen de voetjes van het publiek al snel van de vloer. Vanaf het eerste nummer is het publiek aan het zingen, swingen en springen, waaruit we de conclusie trekken dat er een hoop fans aanwezig zijn.

Met de Chileense achtergrond is er op het podium een hoop beweging en veel gezichtsuitdrukkingen en articulatie bij de Spaanse teksten. We krijgen een korte les Spaans als we beloven hard genoeg mee te werken met het volgende nummer. Ook wordt de spanning opgebouwd met handgebaren om uiteindelijk zelfs op zijn Hollands van links naar rechts te springen onder begeleiding van de band.

De drummer, de percussionist, de gitarist en de bassist krijgen hun ‘moment of fame’. Vooral de drummer benut dit moment ten volle, waarbij hij zelfs de rest van de band verrast. De blazers blijven wat onderbelicht in dit optreden, wat jammer is aangezien zij een belangrijke bijdrage leveren aan de muziek.

TenTemPiés, in het Nederlands vertaald als ‘snacks’, staat voor er weer tegenaan kunnen gaan nadat je even was ingezakt. Dit maken ze totaal waar in de Spot, het publiek is na het optreden nog echt niet moe en vraagt tot twee keer toe om meer, wat de band dan ook doet. Hierna is het publiek nog steeds hongerig naar meer, maar dan is het toch echt tijd om afscheid te nemen.

De band stopt omdat ze niet weten of ze door kunnen gaan met dezelfde inzet, toewijding en energie als voorheen. Iets wat je na dit energieke en vrolijke optreden bijna niet kan geloven.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland