LL18: Maribou State scoort vooral met Holly Walker

Britten verzanden soms ook in kabbelende instrumentale drab 

Burgertje geklapt, vers biertje, ondergaande koperen ploert aan de horizon en Lowlands maakt zich zo langzamerhand klaar om de die eerste echte avond in te glijen, met de Britse sample electronica van Maribou State. Een afgeladen India heeft er zin in, zo een uurtje voordat Gorillaz verderop gaat beginnen. 

Drie jaar na hun debuutalbum Portraits en optredens op onder meer Pitch en Where The Wild Things Are 2015 maakt de Britse band onder leiding van Chris Davids en Liam Ivory zich op voor de release van Kingdoms In Colour. Een paar zeer veelbelovende nieuwe nummers zijn al vooruitgesneld via de streaming diensten en vanavond kregen ze hun Nederlandse live debuut. Voorin de set zit bijvoorbeeld 'Feel Good', met de herkenbare sample van Khruangbin. 

Maribou State zit dus helemaal aan het begin van de live cyclus rond een nieuwe plaat en misschien is het daarom dat er op veel plekken nog wat weinig dynamiek in de show zit. Enkele instrumentale tracks klinken ronduit saai. Gelukkig laat het publiek zich er niet te veel door afleiden. Het lijkt af en toe meer een staande receptie met gezellige muziek om je ondertussen lekker op te bewegen.

Gelukkig is daar vaste vocaliste Holly Walker, die terecht op veel enthousiasme en bijval kan rekenen. Ze doet zo’n vijf nummers mee en dat zijn ook meteen de beste momenten van de show. Voorlopig is Maribou State dus nog niet op het niveau van pakweg Disclosure of moeilijke broertjes als Mount Kimbie maar als die live show nog wat bijgeknipt wordt, kan het in het genre electronica met vocalen een niet te ingewikkeld schot in de roos zijn voor een festival als bijvoorbeeld Catch 2019. 

HET MOMENT:

Terwijl de India langzaam leeg loopt en veel mensen zich al richting de Alpha begeven voor Gorillaz sluit de band af met favoriet 'Midas', dat met applaus wordt ontvangen. Holly Walker steelt opnieuw de show. 

Volg Lowlands via ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12