PP19: Krezip mag reünie door een ringetje halen

C&A-poprock uit Tilburg na tien jaar weer op het podium

‘Ik kan het iedereen aanraden, zo’n reünie!’ Jacqueline Govaert gloeit van plezier op het hoofdpodium van Pinkpop. Ze zijn er weer, de Tilburgse poprockers van Krezip, na een break van maarliefst tien jaar. Net al zagen we op de schermen nog even de Pinkpop-highlights uit hun carrière voorbij flitsen: die eerste keer op achttienjarige leeftijd in 2000, in 2007 toen Amy Winehouse last minute cancelde, in 2009 nog eens toen Depeche Mode verstek liet gaan en tussendoor ook nog twee keer. Pinkpop is de roze draad door het leven van Krezip, dus logisch dat Govaert een brief schreef naar festivaldirecteur Jan Smeets in aanloop naar deze reünie.

Logisch ook dat ze hier hun terugkeer vieren, nog voordat ze dadelijk driemaal (!) de Ziggo Dome mogen vullen. Zoveel animo is er kennelijk voor de terugkeer van Krezip. Roestig of stijfjes is de band bepaald niet. Jacqueline Govaert speelde natuurlijk veel als soloartiest, drummer Bram van den Berg mocht zijn stokken slijpen in Drive Like Maria en gitarist J.P. Hoekstra speelde bij o.a. Douwe Bob, Ilse de Lange en Danny Vera. En die podiumervaring sijpelt ook weer door in deze show.

Een beetje C&A-poprock zijn liedjes als ‘All Unsaid’ en ‘Won’t Cry’ natuurlijk wel. Een elfjarige zong die in 2000 met plezier mee, maar die elfjarige is nu een dertigjarige muziekliefhebber die erachter komt dat het Engels wel een beetje kneuterig is en de nummers wat houterig. Maar wanneer dan pianoballad ‘I Would Stay’ wordt ingezet en het gehele veld meebrult, dan wint toch de nostalgie het van het kritische oog.

HET MOMENT
Natuurlijk drijft een reünie op die nodige portie nostalgie, maar Krezip heeft ook nieuwe muziek mee. Want, zo zegt Jacqueline, de bandleden hebben opgeteld inmiddels tien kinderen op de wereld gezet en genoeg inspiratie voor nieuw werk. Het deze week verschenen ‘How Would You Feel’ is een tandeloze poprocksong zoals er zoveel worden gemaakt. Maar ‘Lost Without You’ – akoestisch en op een rijtje voorop het podium gebracht met schudei – is een lekker kleffe ballad die nu al een hit is die zich kan meten met het stokoude Krezip-repertoire. Reünie geslaagd, nu al.

Voor meer Pinkpop 2019 check je ons uitgebreide dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12