PP18: Marmozets vlamt, knettert en spuwt

Engelse familieband laat Pinkpop al vroeg kolken

Op papier heeft Marmozets alles in huis om Pinkpop plat te spelen. Popliedjes verpakt in gillende en knetterende progpunk. En in de praktijk? In de praktijk ook. Krijsend wordt er vroeg gepiekt op dag twee.

Over smaak valt natuurlijk niet te twisten, maar het is alsof Marmozets bewust de lelijkheid opzoekt. Zangeres Rebecca Macintyre zingt schel, spuwt haar teksten uit, danst ongecontroleerd de blaren op haar voeten, krijst uit haar tenen. Vaak vals, wat gek genoeg niet eens heel erg stoort. Alles om die energie eruit te krijgen. En de rest van de band speelt op standje electro-punk. Knetterend, overstuurd, vol uit de bocht vliegend. Een jaar of tien geleden hadden ze er gigantisch groot mee kunnen worden, maar dat geluid komt vast ook weer een keertje terug.

Onder al het geweld en schoonheidsfoutjes zou je het haast missen, maar Marmozets heeft nog best wat goede nummers. Neem zo’n ‘Major System Error’, met een theatrale climax incluis blazers uit de laptop. Gemaakt voor spectaculaire trailers van actiefilms of schietspellen. Het mooiste is nog hoe de band er zelf 100% voor gaat. Misschien is het de familie band, de zangeres zit met haar twee broers in de band en de andere twee zijn ook broers. Wat het ook is: ze trekken iedereen mee in hun pret.

HET MOMENT:
Pinkpop is het festival van de publieksparticipatie. Kijk maar eens naar de gymnastiek die Miss Montreal het publiek op het grote veld laat uitvoeren. Maar zo massaal als iedereen bij Marmozets bij het laatse nummer bij elkaar op de schouders klimt, dat hadden we nog niet gezien.

Volg Pinkpop op de voet in het dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12