3voor12 Den Haag

Ook de Haagse nacht krijgt een nieuwe burgemeester

Pat Smit en Cary van Rheenen gaan de strijd aan om het Nachtburgemeesterschap

De slag om het Haagse Nachtburgemeesterschap is nu echt begonnen. Deze week heeft de Haagse Nachtraad uit alle inzendingen twee kandidaten gekozen die de strijd aangaan om de felbegeerde titel. Haagse koppen Pat Smith en Cary van Rheenen gaan de komende maand  keihard campagne voeren in de hoop zich vanaf 14 maart de nieuwe Nachtburgemeester van Den Haag te mogen noemen.

Zowel Pat als Cary zijn geen onbekenden in het Haagse. Pat Smith kennen we natuurlijk als frontman van Splendid. Maar de Scheveninger timmert ook als solomuzikant aan de weg. Als nachtburgemeester wil hij zich vooral inzetten voor het jonge Haagse publiek. Muzikant, poëet, acteur, schrijver en scenarist Cary van Rheenen kennen we van zijn act Gebroeders de Gier. Hij wil als Nachtburgemeester vooral een brug slaan tussen de gebruikers van de Nacht, en de mensen die juist niet vaak op straat te vinden zijn in de nachtelijke uurtjes.

Beide kandidaten gingen twee jaar geleden ook al de strijd aan om de titel. Toen ging huidig Nachtburgemeester Sjoerd van Schuylenburch er echter met de ambtsketen vandoor. Wie de komende twee jaar de taak van het Nachtburgemeesterschap Nieuwe Stijl mag gaan vervullen kan jij nu bepalen. Stemmen kan, tot aan de verkiezingsdag op 14 maart, via de website www.nachtburgemeesterdenhaag.nl. De winnaar wordt op vrijdag 14 maart tijdens een zinderende verkiezingsnacht in PAARD bekend gemaakt.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12