3voor12 Utrecht

Sencity Festival zoekt bands die een dove jury overtuigen met een spectaculaire liveshow

Geef je band op voor de Podiumbeest Awards in Utrecht

Sencity Festival is op zoek naar bands die non-verbaal een spetterende show kunnen neerzetten. Sencity is een muziekevenement dat voor een groot deel dove en slechthorende jongeren trekt. Denk jij dat je een dove jury ook omver kunt blazen met visuele muziek? Maandag 1 oktober is de deadline om je op te geven.

Het concept van Sencity is de vertaling van passie en emotie van muziek naar een experimentele en visuele show, zodat het een toegankelijk evenement is voor doven. Een deel van de optredens wordt door speciale muziektolken vertaald. Het festival staat in het teken van alle zintuigen: het prikkelen van je zicht, gehoor, smaak en geur. De optredens zijn zowel voor dove als horende bezoekers bedoeld.

De competitie voor de Podiumbeest Awards is een uitdaging voor je band om je je anders na te laten denken over je stage performance. Visueel moet het net zoveel bijdragen als muzikaal voor alle dove bezoekers van het festival, want de muziek moet nog altijd op de juiste manier overkomen. Denk jij dat je de dove jury kunt overtuigen? De competitie bestaat uit twee voorrondes, een halve finale en een finale. De finale is tijdens Sencity Festival in maart 2019 in TivoliVredenburg. Aan de competitie is een coachingstraject gekoppeld, dat bestaat uit twee workshops in live-performance en muziekanalyse.

Wat zijn de voorwaarden?

  • Het kunnen verzorgen van een optreden van ca. 30 minuten (eigen werk);

  • Beschikbaar tijdens de voorrondes op 1 of 15 november, beschikbaar voor workshops, beschikbaar voor de halve finale eind januari 2019 en beschikbaar tijdens Sencity Festival op zaterdag 30 maart 2019 in Tivoli Vredenburg;

  • Gedegen en energieke podiumervaring;

  • Demomateriaal (live opnames van optredens) kunnen leveren voor januari 2019;

  • Stuur een biografie, foto’s, logo en contactgegevens mee.

Is jouw band energiek genoeg om deze uitdaging aan te gaan? Mail dan voor maandag 1 oktober 2018 naar isa@possibilize.today.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12