ESNS23: Marathon krijgt de meest grijze haren aan het moshen

Amsterdamse post-punkband blijft boeien

Als je één van je zalen de Marathonzaal noemt, dan kun je natuurlijk de kans niet missen om een band met dezelfde naam daar te programmeren - kudos, ESNS! De zaal is ook perfect voor een band als Marathon, dat met zijn spannende post-punk zelfs de meest grijze haren aan het moshen krijgt.

Nee, dit is geen band die aan het publiek moet trekken om ze in beweging te krijgen. De nummers van Marathon beginnen steeds relatief rustig en bouwen langzaam op zodat het publiek staat te popelen voor de break. Er zijn niet eens woorden voor nodig: sommige nummers zijn half instrumentaal en toch verslapt geen moment de aandacht.

De bezetting van Marathon is als een estafette, met drie vaste bandleden - gitaar/vocals, gitaar en drums - die af en toe worden versterkt door een toetsenist en een extra gitarist. De vaste gitariste heeft een gitaar met dikke basnaren en haar gitaar wordt schijnbaar door een basversterker versterkt. De vocalist zingt, praat en zit enorm in het moment. Hij schudt met zijn heupen, loopt door het publiek en staat geen moment stil. Af en toe kijkt hij dankbaar de zaal in. Hij heeft de avond van zijn leven.

Het oordeel: Fantastische post-punk die een lust is voor het oor én het oog.

Het nummer: Mosquitoes & Flies

Of bekijk deze livesessie bij 3voor12 Radio.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12