3voor12 Zeeland

ZNF18: doorweekt genieten van Racoon

Charades opent de zaterdag op Festivalhart Abdijplein

De eerste zaterdagavond van het Zeeland Nazomer Festival 2018 met Racoon en in het voorprogramma Charades. Een Zeeuwse avond dus. Wat begint als een vooral vochtige avond eindigt in een gezellige sfeer die de regen doet vergeten.

Zodra Charades begint te spelen wordt het steeds iets drukker rond het kleine Popaanzee podium. Net nadat bassist Frank Mastenbroek door de microfoon roept: “We laten het niet in het water vallen”, komt iemand van de beveiliging het optreden stilleggen vanwege de regen en onweer. Het publiek wordt onder andere de Kloostergangen ingestuurd om te schuilen. Na de hevige regenbui mogen de heren van Charades nog een paar minuten spelen. Slechts een handje vol publiek trotseert de laatste regendruppels om de set af te luisteren. Ze hebben dan misschien maar vier nummers gespeeld, toch zijn de heren een lekkere opwarmer en terecht voorprogramma voor de ietwat doorweekte festivalbezoeker.

Racoon heeft eigenlijk geen uitgebreide tekst en uitleg nodig. Een fijne band die trots is op de Zeeuwse roots. De band heeft een ‘niet lullen maar spelen’ motto, en onderbreekt Bart van der Weide door alvast het volgende nummer in te zetten. En dat is wel nodig, want als hij de kans zou krijgen, zou hij de hele avond blijven lullen. Dit geldt ook voor het publiek, tussen de luisteraars en meezingers staan ook veel mensen te kletsen. Meer vooraan in het publiek merk je dat zij echt voor de muziek komen. Wanneer er wordt gevraagd om het podiumlicht te dempen gaan alle telefoon lampjes aan, wat een intieme sfeer geeft aan het nummer ‘Love You More’. De afsluiter ‘Fun We Had’ is het einde van Racoon bij het Zeeland Nazomer Festival.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12