Psy met Gangnam Style (eindelijk) van de YouTube-troon gestoten

Maar de nieuwe YouTube-koning lijkt niet lang te blijven zitten

Het is vijf jaar geleden dat Psy met zijn hit Gangnam Style kwam, een liedje waar hij solt met het leven van rijke Zuid-Koreaanse inwoners. Het beruchte paardendansje ging net zo viral als het liedje zelf en zo werd het de eerste videoclip op YouTube die één miljard views haalde.

Ondertussen staat de teller op 2.894.614.000, maar daarmee is het niet meer de vaakst bekeken clip op de videosite. 'See You Again' van Wiz Khalifa en Charlie Puth heeft Psy van zijn troon gestoten met zo'n 1,5 miljoen meer clicks. En dat voor een liedje dat vorig jaar als soundtrack voor Fast & Furious 7 diende.  

Wiz Khalifa en Charlie Puth kunnen er het beste nog maar even van genieten, want het lijkt erop dat ze niet lang recordhouder zullen zijn. Het zomerse 'Despacito' van Daddy Yankee en Luis Fonsi komt er namelijk achteraan geracet. Nog zo'n vierhonderd miljoen weergaven en dan is er een nieuwe koning YouTube.

Vierhonderd miljoen, ja, dat is een flink aantal. Maar 'Despacito' wordt per dag een dikke twintig miljoen keer bekeken. Dus volgens de statistieken is er over een kleine maand weer een nieuwe videoclip die de troon claimt.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12