BKS19: Elias Mazian heeft de echte clubvibe te pakken

Volle dansvloer denkt niet aan slapen

Dat moment dat je eigenlijk naar bed wilt gaan. De eerste band speelde immers al om 13:00 uur en morgen de eerste alweer om 12:30. Nog een poging gedaan om de Casbah binnen te komen maar te druk en te benauwd. Nog even iemand gedag zeggen die bij Elias Mazian staat, om daar te beseffen dat daar echt iets aan het gebeuren is. Best Kept Secret heeft voor het eerst in al die jaren de ultieme clubvibe te pakken.

Het is altijd mooi om te zien als een dj een flow te pakken heeft, er echt helemaal in zit. Elias Mazian heeft dat nu. Hij stapelt plaatjes, super strak en zonder op- of omkijken. Zeker een uur heeft hij de open club in zijn macht zonder grote breaks of bekende hits, weinig melodie, veel percussie. Vrijwel iedere dj moest hier de afgelopen jaren toch naar liedjes grijpen, maar Mazian mixt op vibe. Het weer zit natuurlijk ook mee, het is diep in de nacht nog super aangenaam. Waarom zou je naar je tent gaan?

Van de tribal house van Paula Tape (die voor hem draait) schakelt hij door naar steeds meer loopbased muziek. Het is vrij vrolijk allemaal, maar wie het liever donkerder wil kan honderd meter verderop de tunnel in voor Giant Swan. Op de helft van zijn set zit een eerste opschud-momentje met Masalo's 'New Dance', een moderne housey Italo plaat. Maar hij laat zijn lijn niet los. Links van het podium staat vijf man op rij de bosjes te bepissen, de security heeft het maar opgegeven voor vandaag. In het hoekje van de dansvloer gaat een zakje rond en de prachtige open ruimte baadt in rood en groen licht. Nu begint dan echt het eindspel, met Depeche Mode ('Strangelove', lees je mee Job Jobse, een groet van je vriend), even later Daft Punks 'Burnin''. De laatste twintig minuten heeft hij ineens een 2step lijn te pakken.

HET MOMENT
En zo zijn we ineens aanbeland bij de laatste plaat van de nacht met de dansvloer tot de rand gevuld. De comedown komt met een duo Doe Maar - Bob Marley.

Voor meer Best Kept Secret 2019 check je ons uitgebreide dossier en kijk je hier BKS19-video's.  

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12