steun 3voor12
3voor12 Zeeland

Even lekker dansen met hiphopsensatie Broederliefde

Award-winnende groep trapt clubtour af in Gebouw-T

In de afgelopen jaren heeft Broederliefde een aardig grote reputatie op weten te bouwen. Met hun Nederlandstalige hits hebben ze meerdere awards in ontvangst mogen nemen. De allerlaatste donderdagavond van januari staat deze rapformatie in poppodium Gebouw-T om hun nieuwe “We Moeten Door 2”-clubtour af te trappen. Wij waren erbij om dit fenomeen eens met eigen ogen mee te maken.

De vijfkoppige groep stapt fashionably late het podium op. De sfeer is ver te zoeken in de volle zaal: het publiek is stijfjes, de tienermeisjes zijn zenuwachtig en het eerste lied wordt maar door een enkeling meegezongen. Na een aantal liedjes wordt de hit ‘Nightvision’ ingezet en die laat de sfeer compleet omslaan. De telefoontjes gaan de lucht in terwijl er luidkeels wordt meegezongen. Broederliefde doet er alles aan om een op en top show neer te zetten. De aanstekelijke hits worden op het publiek afgevuurd. ‘Jungle’, ‘Officieel’, ‘Ik Was Al Binnen’, ‘Hoe Je Bent’ en ‘Mi No Lob’ komen voorbij, terwijl er vuurballen de lucht ingeschoten worden. Confetti kanonnen, CO2-blazers, niets is te gek voor deze groep.

Het is duidelijk, je moet niet naar Broederliefde als je zin hebt in een diepzinnig concert. De zang van het viertal rappers is niet optimaal, maar dat doet er ook helemaal niet toe bij dit optreden. Door de show die Broederliefde hier neerzet word je prima vermaakt. Hier kom je om gewoon even lekker te dansen. Hoewel de ontzettend aanstekelijke beats van dj Edson tropisch, sensueel en ritmisch zijn, zijn het de achtergrondgitarist Landy en percussionist/drummer Vikesh die de essentiële toevoeging zijn die zorgen dat de show niet te eentonig wordt, maar juist volledig volmaakt.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland