Le Guess Who? maakt line-up compleet

O.a. Patrick Higgins & Nicolas Jaar, Aldous Harding en concertserie Hidden Musics

De line-up voor het experimentele festival Le Guess Who? is compleet. Het Utrechtse festival is gecentreerd in Tivoli/Vredenburg maar strekt zich uit over de hele Domstad. Belangrijkste aankondiging is de komst van Nicolas Jaar. De geluidskunstenaar heeft een nieuwe project met een van de curatoren van het festival Patrick Higgins. Samen noemen ze zich AEAEA, en Utrecht beleeft de live-primeur.

Daarnaast presenteert Le Guess Who? een concertreeks genaamd Hidden Musics, dat raakt aan de kern van het festival: producer Ian Brennan reisde de hele wereld af om muziekculturen vast te leggen die niet of nauwelijks beïnvloed zijn door de buitenwereld, en eeuwenoude wortels hebben. Binnen de reeks hoor je Pakistaanse surti, een Grieks vrouwenkoor en mystieke Mexicanen. In het reguliere programma zijn onder meer Aldous Harding, Deerhoof, The Sweet Release Of Death, William Tyler & Mary Lattimore, FOKN Bois, Quelle Chris, Xylouris White en Not Waving & Dark Mark toegevoegd.

Le Guess Who? vindt plaats van 7 tot 10 november en drijft op een aantal curatoren die een eigen programma presenteren. Naast Patrick Higgins zijn dat Moon Duo, Iris van Herpen & Salvador Breed, Jenny Hval, Fatoumata Diawara en The Bug.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12