3voor12 Utrecht

The Fire Harvest presenteert eerste single van nieuw album Open Water

Release-show op 15 maart in dB's

Het releaseschema van The Fire Harvest is bijna net zo ‘slow’ als de muziek. Bijna drie jaar geleden verscheen debuutalbum Singing, Dancing, Drinking en op 1 maart komt de band met de opvolger Open Water. Vandaag is daarvan de eerste single ‘Not Going To Work’ uitgekomen.

‘Not Going To Work’ start overigens redelijk a-typisch voor een nummer van de Utrechtse band: uit het niets begint een Neil Young-achtige gitaarsolo. Na zo’n veertig seconden sterft de solo weg en begint een vintage The Fire Harvest-liedje, spaarzame gitaren en de drums die er soms net een beetje achteraan komen. “I‘m not gonna move until you say that you do. Not living my life to the fullest until you do.” zingt voorman Gerben Houwer, die nog meer onderkoeld lijkt dan op de voorgaande platen. Het nummer eindigt met dezelfde gitaarsolo als waarmee het begon, alsof het twee boeksteunen zijn die de spanning daartussen in bedwang moeten houden.

Muzikaal zit The Fire Harvest nog steeds in het schemergebied tussen slowcore, altcountry en post-rock maar de band heeft zich ook ontwikkeld. Soms door nog meer weg te laten en op andere momenten door mooie gitaarloopjes en scheurende solo’s op elkaar te stapelen. Fans van The For Carnation, Karate of Low moeten hier zeker naar luisteren.

De video bij ‘Not Going To Work’ is een stop-motion animatie gemaakt door de Utrechtse illustrator Jessie Bragdon. De clip laat een worm zien die gevangen wordt door een vogel als voer voor zijn/haar hongerige baby-vogeltjes. Het einde wordt even gerekt maar het noodlot is uiteindelijk onvermijdelijk.

The Fire Harvest presenteert de nieuwe plaat op vrijdag 15 maart in dB’s.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12