3voor12 Gelderland

4df19: Uiteindelijk krijgt Amy Root het Valkhof in zijn greep

Sterke singles krijgen zelfs de meest kieskeurige toeschouwer in beweging

Het is pas een jaar geleden dat Amy Root voor het eerst op het podium stond, maar in die tijd hebben ze al veel Nederlandse festivals aangedaan en brachten ze hun eerste ep Lynn uit. Twee maanden geleden kwam daar een heerlijke nieuwe single bij in de vorm van ‘Alike’, die ze samen met Klangstof opnamen. Vanavond mogen de heren hun experimentele, dansbare elektronica loslaten op de velden van het Valkhof Festival.

En dat gaat niet zonder slag of stoot. Hoewel er vanavond niet geklaagd mag worden over geluidssysteem bij de Boog en ze zelf ook prima muziek neer weten te zetten, is het publiek niet direct overtuigd. We horen dan ook nog weinig van de interessante samples of hypnotiserende soundscapes waar Amy Root bekend om staat: alles is dan wel dansbaar, het zijn geen dansjes die we niet al meerdere malen op festivals gedanst hebben. Na een kwartier meldt Sjoerd dat het op het podium al warm aan het worden is; op het veld blijven verhitte Boiler Room taferelen vooralsnog uit.

Gelukkig weten de heren het publiek prima te lezen en naarmate de set vordert worden we getrakteerd op een steviger, spannender geluid. Vanaf het moment dat ze hun track ‘Lynn’ inzetten, een nummer dat opviel door het gebruik van wereldmuziek, begint Amy Root het publiek stukje bij beetje in te pakken. Bij elke aanzwelling lijkt er meer leven in de menigte te komen. De beat wordt zwaarder en de muziekstukken meeslepender en spannender. Waarschijnlijk was de show twee uur later op de avond beter tot zijn recht gekomen, maar de manier waarop het duo een moeizame start probleemloos ombuigt in een geslaagde set is bewonderenswaardig.

HET MOMENT
Halverwege hun set, direct na ‘Lynn’, droppen ze hun laatste ijzersterke single ‘Alike’. De Thom Yorke-achtige stem van Koen van de Wardt (Klangstof), de Moderat-esque climax en het enthousiaste gedraai aan de knoppen door Sjoerd en Luke: met deze track weten ze het publiek definitief over de streep te trekken.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12