3voor12 Den Haag

Eerste namen TodaysArt 2018 onthuld

's Werelds eerste biologische synthesizer en levensgrote A/V-koepel op veertiende editie van Haags festival

Het Haagse festival voor kunst, cultuur en technologie TodaysArt heeft vandaag een tipje van de sluier opgelicht voor zijn veertiende editie, die aankomende september weer in het stadscentrum van Den Haag neerstrijkt.

De eerste namen van de line-up hebben vooral betrekking op audiovisuele optredens. Zo verrijst er in september een koepel met een doorsnee van 15 meter op het Spuiplein, waar in samenwerking met de Society of Arts en Technology van Montréal meerdere audiovisuele shows van 360 graden worden georganiseerd. Bovendien zullen de Russische dj en componiste Dasha Rush en de Duitse elektronische muzikant Sascha Ring (Apparat) hun opwachting maken op het festival.

Opvallend is ook het werk cellF van onder andere artiest en wetenschapper Guy Ben-Ary. Vraag ons niet hoe, maar de Australiër heeft zijn eigen huidcellen weten om te vormen tot een neuraal netwerk, waarmee hij de eerste biologisch aangestuurde analoge synthesizer ter wereld heeft gecreëerd. Samen met de Nederlandse artiesten Han Bennink en Jaap Blonk zet dit 'alter-ego in een petrischaaltje' twee half-menselijke shows op het festival neer.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12