ESNS18: Zweten en stuiteren met Jacin Trill

Set met hoge funfactor én nieuw materiaal

In de Bovenzaal is alles precies zoals je het wilt hebben bij een show van Jacin Trill: het is bloedheet, het stinkt naar tienerzweet en iedereen is aan het springen. Jacin himself, de olijkste rapper in de game, nog het meest. Zijn geluid heb je nog nooit eerder gehoord: het is trap, soort van, maar dan superfris en licht, met piepstemmetjes en maffe alien-geluidjes. Zijn mixtape Happyland was de vrolijkste hiphoprelease van het afgelopen jaar.

En hoe doet hij dat live dan?
Met net zo'n hoge funfactor. In trainingsbroek en Tony Soprano-shirt stuitert hij over het podium, headbangend als een dolle. Als voor de laatste track en grootste hit 'Kspreyopjebytch' de waterpistolen tevoorschijn komen is het natuurlijk helemaal bal.

Wacht, de laatste track alweer? Heeft hij dan niks nieuws gespeeld?
Ja, het is maar een kort setje, van niet eens een half uur. Maar toch heeft Jacin tijd voor een voorproefje van Happyland 2. De nieuwe track heeft minder gekke geluidjes en hoge stemmen, juist diepere bassen en misschien wel zijn meest normale refrein ooit. Maar die tekst heeft een hoog instant-hit-gehalte: 'Ik loop mank in de Bijenkorf / Er is te veel gewicht want er is gestort!' Let maar op, daar sta je binnenkort supervrolijk op te stuiteren.

Meer Noorderslag? Check hier ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12