3voor12 Rotterdam

Certain Animals laat in nieuwe videoclip voor single 'Down the Rabbit Hole' een roze konijn ronddwalen in Rotterdam

Meerstemmige bluesrocker met mondharmonica van The Grand East frontman. Eerste single van nieuwe EP. Vinyl release op Zwarte Cross, 7 september in Rotown

Certain Animals heeft de videoclip gepresenteerd voor de nieuwe single 'Down the Rabbit Hole'. 3voor12 Rotterdam was bij de release van het nieuwe nummer op het dak van De Doelen. Het is de eerste single van de nieuwe, gelijknamige EP. Op vrijdag 7 september presenteert Certain Animals in Rotown de nieuwe EP Down The Rabbit Hole.

Op 'Down the Rabbit Hole' hoor je de meerstemmige opening samen met de mondharmonica die Arthur Akkermans van The Grand East bespeeld. In de videoclip zien we een roze konijn wachten bij het tramhokje van Lodewijk Pincoffsweg om naar kantoor te gaan met zijn koffertje, waar de frustatie hem te veel word. Bekijk de clip hiernaast om te zien hoe het roze konijn ook te zien is bij Rotterdam Centraal, de Witte de With, de Erasmusbrug, skatend in het skatepark van Westblaak en in het Kralingse Bos.

In de vorige videoclip heeft Certain Animals verschillende Rotterdammers laten kennis maken met de hun toenmalige single 'Image' door ze een aantal seconden van het nummer te laten horen op straat. Inmiddels heeft die clip meer dan 10.000 views. Hugo Borst noemt de het nummer aan het einde van de clip een 'typhus goed nummer'.

'Certain Animals brengt met haar nieuwe EP Down The Rabbit Hole meerstemmige en melodieuze rock, met een psychedelisch rafelrandje. De band componeerde, produceerde en mixte de muziek eigenhandig in haar zelfgebouwde studio in de Rotterdamse havens bij de Fruitvis.'

Vorig jaar heeft de band de Popronde plat gespeeld. De band is sinds april getekend bij een van de grootste boekers van Nederland, Radar Agency. Op Zwarte Cross wordt het vinyl van de nieuwe EP Down The Rabbit Hole gereleased.

- 25 mei: dak van Nieuwe Luxor theater, Rotterdam (single release)

- 26 mei: Eurotrash United, Rotterdam 

- 2 juni: Rotterdamse Dakendagen ism PopUp010, Rotterdam

- 9 juni: Harlequin Fest, Baroeg Rotterdam

- 29 juni: dak van Theater Rotterdam (single release)

- 13 juli: Zwarte Cross, Lichtenvoorde (12" vinyl release)

- 7 september: Rotown, Rotterdam (Releaseparty)

- 13 september: Sugarfactory, Amsterdam (Releaseparty)

Spotify Certain Animals

Website Certain Animals

Facebook Certain Animals

Instagram Certain Animals

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12