steun 3voor12
3voor12 Gelderland

#4df18: bülow heeft de hits, maar (nog) niet de liveshow

Jong Valkhofpubliek ziet electropopster in wording

Net 19 jaar is ze, maar Megan Bülow heeft de halve wereld al gezien. Ze werd geboren in Duitsland, groeide op in Canada, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, en rondde haar middelbare school onlangs af in Nederland. Ondertussen bracht ze als 17-jarige haar debuut-ep Damaged Vol. 1 uit. Ruim een jaar bezig, nog maar één ep en miljoenen (!) Spotify-streams later rent ze deze dinsdagavond enthousiast het Boog-podium van het Valkhof Festival op.

Met haar radiovriendelijke electropop past bülow in het straatje van vooral Scandinavische zangeressen (Mø, Lykke Li, Sigrid). Naar hun voorbeeld staat ook bülow met een soort halve live-band op het podium: drums zijn live, backing vocals en samples komen uit een doosje, al wordt dat doosje wel weer live door een tweede bandlid bespeeld. Ondertussen werkt bülow stevig aan haar stappenteller met haar sprints van links naar rechts over het podium.

Voor dat Boog-podium is de gemiddelde leeftijd van het publiek zelden zo laag geweest als hier bij bülow. Leuk dat één act een wat jonger publiek naar het Valkhof trekt, dat zelfs enthousiast reageert op nummers die net een week oud zijn. Podiumervaring mist bülow nog duidelijk wel. De zang is vanmiddag net te vaak vals, de dynamiek tussen haar live-zang en de meelopende backing vocals wat te slordig. Gelukkig heeft bülow later dit jaar een mooie tour in de VS en Canada op de agenda staan om daaraan te werken. Laat haar in een jaar of twee, drie dan maar eens terugkomen naar Nijmegen.

HET MOMENT:
Regelrechte hit 'This Is Not A Love Song', de teller staat op 26 miljoen streams op Spotify, wordt tot het laatst bewaard. Als bülow dit soort bangers blijft schrijven zien we haar de volgende keer op een veel groter podium. 

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland