PP18: Donnie is en blijft de Fenomeen

Maar dat is ook eigenlijk wel het enige wat hij is

Ja, natuurlijk heb je een selfie geschoten van je flitsende zonnebril, en die in je vriendengroep verspreid met 'SNELLE PLANGA'. Maar kun je het refrein van Donnie's meme-hit ook meeschreeuwen?! Geeft niet, geeft niet, na vandaag misschien. Maar een ding moet je eerst weten: Donnie is de fenomeen. Hij is zo’n fenomeen dat ie eigenlijk een Grammy zou moeten krijgen. Niet voor zijn muziek, maar voor de persoon die hij is. 

Dat vindt ie zelf, en het getuigt van zelfkennis, want voor zijn muziek verdient ie eigenlijk geen enkele prijs. Een bijzondere rapper is ie niet, en de meeste van zijn tracks voelen als Jeugd van Tegenwoordig-afdankertjes, die drijven op een grappige vondst en een goeie snuif brutaliteit. Hij spacet zich dol in ‘Wubbo Ockels’, giet ‘Batras’ in zijn keel, spuit meisjes in hun gezicht met zijn ‘Tuinslang’ en rijdt one hundred and eighty op de linkerbaan met Raymond van Barneveld. Jammer dat de dartkoning er niet bij is, maar zijn manager komt speciaal even een filmpje schieten als Pinkpop ‘Barney Army! Barney Army!’ scandeert. 

Maar Donnie is wel de fenomeen, dat moet je hem nageven. Met zijn bamischijvenbuikje in een Zweeds trainingspak zwiept hij zijn staart in het rond. En dan heeft ie als bonus ook nog eens dat andere fenomeen bij zich, Eenhoorn Joost. Die speciaal bij de Roda JC fanshop gestopt om zich een compleet tenue te laten aanmeten. Samen laten ze de oudjes hier op Pinkpop zien hoe je een circle pit maakt. ‘Mijn favoriete fruit is mango, en die heeft een fucking grote pit, gap.’ Zo heb je dit uurtje in elk geval meer gegniffeld dan bij Snow Patrol en Pearl Jam bij elkaar.

HET MOMENT
Wat, je kunt Donnie’s meme-hit nog steeds niet meezingen? Dan doen we hem toch gewoon nog een keer? Hoppa, snelle planga in de hyperdrive, met een gabber-climax.

Lees, kijk en luister meer Pinkpop 2018 hier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12