3voor12 Noord-Holland

RADAR heeft weer drie gloednieuwe acts opgespeurd

Deze editie: Lena Hessels, Goodnight Moonlight en Eery Wanda.

Het is dinsdag 5 maart tijd voor een nieuwe RADAR. Nee, niet het consumentenprogramma, maar het evenement in de Melkweg waarbij er elke maand drie nieuwe, Nederlandse artiesten op het podium staan. Deze keer is RADAR in de Nederlandse indiescene gedoken en heeft zo nieuwe, dromerige, melancholische en intieme muziek gevonden.

De artiesten zorgen met hun meeslepende muziek voor een intense sfeer, die blijft wisselen tussen lichtmoedig en zinderend. En in deze sfeer brengen de muzikanten met een sterk gevoel voor poëzie hun boodschap over.

Zo wordt de Melkweg meegetrokken in de melancholische sferen van Lena Hessels. Deze soloartieste heeft een heel eigen kijk op het schrijven van liedjes en komt zo tot fascinerende creaties. Zo hoor je bij Hessels krakende deuren en gesproken gedichten, met op de achtergrond een beat die klinkt als gehijg.

Vervolgens neemt Goodnight Moonlight je mee in hun droomwereld. Door middel van een goedgevonden mix van dreampop en shoegaze laten ze hun publiek heel even ontsnappen aan de realiteit van de buitenwereld.

En dan is Eerie Wanda aan de beurt. De band is het geesteskind van Marina Tadic, die zowel audio als visueel kunstenares is. Haar weemoedige teksten zijn verhuld in originele en aangrijpende muziek en doen zo denken aan de stem van een sjamaan, roepend vanuit de toekomst.

Meer informatie? Klik hier!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12