BKS18: Job Jobse trekt zijn hele trukendoos open

De eerste nacht van BKS komt alleen op gang met hits

De eerste nacht van deze editie van Best Kept Secret wordt afgetrapt door Job Jobse, een welbekende figuur in de Amsterdamse scenes rondom Trouw en De School. Dat is geen makkelijke taak: je hebt een flink aanbod om mee te concurreren. Tegenover Stage Three, waar Jobse achter de draaitafels staat, is sinds dit jaar de nieuwe Hang Out geopend – eigenlijk een officiële versie van die spontane afterparties die voorgaande jaren bij de food trucks ontstonden, inclusief gezellige soul-, funk- en discohits. Bij Stage Five staan tot diep in de nacht toffe hiphopacts op het podium. En dan is er nog rockhol The Casbah, waar men zo hard door de moshpit gesleept wordt dat sommigen in het tuintje achter de hangar ervan staan te kotsen. Zie daar maar eens tegenop te boksen met een smaakvolle dj-set.

Job trekt dan ook al z'n trucs uit de kast: zijn zwoele wave-plaatjes slaan het eerste half uur nog niet echt aan, maar dan schakelt hij op en gooit hij het over een andere boeg. Het is tijd voor hits: een paar disco- en italoplaten die we herkennen als hoogtepunten uit eerdere sets, maar ook gewoon 'Licht Uit' van The Opposites, ABBA's 'Gimme! Gimme! Gimme!', en tegen het einde nog even LCD Soundsystems 'I Can Change'. Het is niet de spannendste set van Job die we ooit zagen, maar hij weet dit publiek er uiteindelijk wel mee te overwinnen.

HET MOMENT
Die hit van Krystal Klear, 'Neutron Dance', werkt ook hier weer als een trein. Een track met flink veel dansvloerzomerhitpotentie.

Volg Best Kept Secret op de voet in het dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12