PP23: Maisie Peters wint de break-up

...En geeft al die stomme jongens het nakijken

Wedden dat Maisie Peters een hele Taylor Swift-platencollectie in haar slaapkamer heeft liggen? Het debuut tot aan Midnights netjes op een rijtje, en dat ze na dat gedoe met Scooter Braun Fearless en Red óók gewoon in Taylor's Version heeft gekocht? Om maar te zeggen: Maisie Peters is een Swiftie. Van de songwriting, de zanglijnen tot aan de pure pop en countrypoptunes die ze speelt: haar liefde voor TayTay schijnt overal in door. 

Maisie Peters dus, een 23-jarige cutie-next-door met witblonde engelenlokjes en cowboylaarzen, die al werd opgepikt door Ed Sheeran en in het voorprogramma van Niall Horan stond. Sam Swift en Taylor Swift zélf zijn fan. En ook Phoebe Bridgers gaf haar indieschmindy keurmerk aan de Britse singer-songwriter. Volgende week verschijnt haar tweede album, vol credits van schrijvers en producers die meewerkten aan de platen van Taylor Swift, Jessie Ware, Troye Sivan, girl in red en Tove Lo.

En ze is nogal een jongensgek. 'Deze is voor alle meiden die zichzelf voor de gek houden!' roept ze grinnikend. Even later, als aankondiging van poprockliedje 'Not Another Rockstar': 'Dit liedje gaat over mijn verschrikkelijke smaak in mannen!' In de catchy poptune 'Body Better' vergelijkt ze zichzelf met de nieuwe vriendin van d'r ex, in 'Love Him I Don't' plukt ze twijfelend aan de blaadjes van een margrietje. Houd ik van hem, houd ik niet van hem? D'r buik staat bol van de obsessieve vlinders, en ze balt ze samen tot hele toegankelijke pop waar een paar hele goeie liedjes tussen zitten. En kijk eens, vooraan: een stel meiden staat hier een totale beste-vriendinnen-crush te hebben, kijkt haar aan met grote hartjes in de ogen en brult een paar liedjes al keihard mee. Nawwwwwwwh!

HET MOMENT:
'You lost the break-up', zingt Peters in het gelijknamige liedje, ook al zo'n dubbeldikke knipoog naar Taylor. You go girl, wedden dat die suffe crushes hierdoorheen scrollen op hun Instafeed en zichzelf voor hun kop slaan?

Kijk HIER het optreden terug.

NTR, VPRO en BNNVARA verslaan Pinkpop op 3FM, NPO2 extra en 3voor12.vpro.nl/pinkpop. Op TV (NPO3): zaterdag 17 juni (22-23:30 uur) en zondag 18 juni (20:15-23:15 uur).

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12