steun 3voor12
3voor12 Gelderland

Lustrumeditie Dag van de Achterhoekse Popmuziek

Zaterdag 17 november met o.a. CYNBEL, Liquid Love Machine en Raw Flowers

Zaterdag 17 november is er de vijfde editie van de Dag van de Achterhoekse Popmuziek op verschillende locaties in de Achterhoek. Ook zijn er optredens in de trein: tussen 10:00 en 15:00 spelen een keur aan Achterhoekse muzikanten een sessie in de trein op de lijnen Zutphen- Winterswijk en Winterswijk- Doetinchem.

Artiesten die meedoen aan de Dag van de Achterhoekse Popmuziek zijn onder meer CYNBEL (iBeat Recording Studio), Handsome Molly (Café de Bocht), H∞ked on Record (S&K studio, De Gruitpoort), Liquid Love Machine (treinsessie), Raw Flowers (Roy’s Kitchen), Stef Woestenenk (Nr. 2 en treinsessie) en Vissers & Jansen (Theater de Storm). Een overzicht van alle artiesten is te vinden op de website

In Theater De Storm (Winterswijk) kunnen popliefhebbers gratis deelnemen aan diverse clinics en shows. Zo geeft Vedran “The Wizard” Mircetic (De Staat) een sound clinic, Henrike Jansen een vocal coaching clinic, en kunnen muzikanten vragen stellen aan Buma/Stemra en/of Sena. Ineke van Empel, directeur Theater De Storm, legt uit wat je het beste kunt doen als je als band of muzikant de ambitie hebt om een theatertour te spelen. Tussendoor zijn er optredens van o.a. de Winterswijkse songwriter Dana Lewu, het Winterswijkse hiphopduo Vissers & Jansen, de Lichtenvoorde DJ Pim Pam Pompen en de Achterhoekse roulatieformatie H∞ked.

De Dag van de Achterhoekse Popmuziek is een initiatief van de DRU Cultuurfabriek en Behind the Corner. Muziekliefhebbers kunnen op deze dag kennismaken met nieuwe en bestaande Achterhoekse artiesten. Artiesten krijgen zo de kans om hun zichtbaarheid in de regio te vergroten. Daarnaast wordt de relatie tussen muzikanten en de muziekindustrie verstevigd door er ook actief studio’s, geluidsbedrijven, boekingsbureaus en scholen bij te betrekken.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland