3voor12 Friesland

In Beeld: Friese voorronde W:O:A Metal Battle

Atmoran heer en meester in Iduna

De strijd om een plek op het wereldbefaamde podium van metalfestival Wacken Open Air is weer in volle gang. Op een willekeurige natte en winderige zondagmiddag vechten een handvol metalbands van Friese bodem in Poppodium Iduna voor de prijzen. Er zal in elke provincie een dergelijke voorronde gehouden worden, daar rollen drie halve finales uit en uiteindelijk mag de winnaar van de finale met een volle bandbus richting Wacken Open Air. Voor deze gelegenheid is er nog een extraatje voor de winnaar van de Publieksprijs van de Friese voorronde. Dokk'em Open Air houdt een plek vrij voor de band die door het publiek als favoriet wordt aangewezen.

Voor de Friese vertegenwoordiging hebben zich ingeschreven: Atmoran, Oltas, Oceans Turn Red en R.C. Sullivan. De jonge Dokkumers van Atmoran harken zowel de jury- als de publieksprijs binnen. De heren kunnen dus mooi met de apparatuur en de instrumenten op het fietsje naar het Dokk'em Open Air terrein fietsen om de boel daar te openen.
Aan het einde van 2019 wonnen de heren ook al met het nummer Omen - van hun gelijknamige EP - de Friese Song van het Jaar 2019. Die gaan als een speer dus!

Voor een impressie van het festijn reist fotograaf Tim Groeneveld af naar Drachten en legt hij de voorronde van de Metal Battle vast op de gevoelige plaat.
 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12