3voor12 Breda

BB18: Er gebeurt weinig bij The Martial

Maar het optreden is niet slecht

The Martial heeft sinds twee weken een nieuwe EP uit, mogelijk gemaakt door crowdfunding. Deze EP is al gepresenteerd bij De Avenue, maar wordt vanaf het Future Podium voor een groter publiek aangedragen. 

Mart van den Bighelaar hebben we al vaak solo gezien, zo bijvoorbeeld ook vorig jaar tijdens een backstageconcert. Hij weet te overtuigen met zijn heldere stem, maar deze keer heeft hij ook een band mee, met onder andere Menno van Marle (Windup Space) op gitaar. Hierdoor verandert de singer-songwritervibe van eerst. De toegankelijke countryliedjes over liefde, leven, verdriet en al dat andere hebben iets weg van een Engelstalige BLØF en zouden linea recta naar de ether van Radio 2 kunnen gaan. 

Bij het nummer 'Truth' lijkt er een technisch mankementje te zijn, maar Van den Bighelaar zegt last van een kikker in z'n keel te hebben. Na een haperig, zacht intro, wordt het lied daarna in volle glorie verder gespeeld. Eigenlijk gebeurt er niet veel meer. Bij de afsluiter wordt de akoestische gitaar van Van Marle verruild voor een elektrische, Den Bighelaar pakt nog een mandoline op en spreekt een kind aan dat met eikeltjes gooit. Dat soort spul, met de countrypop van de band, is eigenlijk een prima samenvatting van dit optreden. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12