Video: Tweede aflevering van het AI Songfestival

Willie Wartaal: "Muziek op basis van AI is dé toekomst!"

Iedere vrijdag om 17:00 uur op het YouTube-kanaal van 3FM: AI Songfestival. Kan artificiële intelligentie net zo'n succesvol liedje schrijven als Duncan Laurence vorig jaar deed? In het AI Songfestival strijden internationale teams om met behulp van AI dé nieuwe Songfestivalhit te scoren. In deze serie volgen we een van die teams in samenwerking met Willie Wartaal en kom jij erachter hoe de muziek van de toekomst klinkt.

Het Songfestival in Rotterdam mag dan met één jaar verschoven zijn, gelukkig hebben we het AI Songfestival nog. Een wereldwijde wedstrijd waarin teams van wetenschappers en muzikanten de strijd aan gaan om een winnend songfestivalliedje te schrijven door middel van Artificiële Intelligentie. 

AFLEVERING 2 VAN HET AI SONGFESTIVAL
In de YouTube-serie van de VPRO en 3FM volg je een Nederlands team die de handen ineen heeft geslagen met rapper en producer Willie Wartaal. In de tweede aflevering van AI Songfestival gaat het team van Willie Wartaal op zoek naar hoe algoritme muziek ontvangt en hoe dat klinkt voor het algoritme. Ook wordt de eerste hand gelegd aan het nummer.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12