LL18: De Jeugd van Tegenwoordig is nog lang niet te oud

Kolkende pits en sexy beesten

Het lijkt er soms bijna op dat Lowlands slechts een paar kernwaarden heeft: de Alpha, de X-Ray, die ene gast die op de eerste nacht al in de greppel ligt te slapen en De jeugd van Tegenwoordig. Een klein verrassingsoptreden in 2017, de Alpha plat op 2015, de Alpha plat in 2013, hetzelfde in 2011, de Bravo plat in 2009, ga maar door. En nu zijn ze er weer. In de Alpha natuurlijk

Het gaat dan wel bijna altijd goed met De Jeugd en Lowlands, maar dit jaar kan het maar zo eens anders lopen. Want dat laatste album, dat is eigenlijk helemaal niet zo luek he? Nou ja, ‘Torpedo’ is cool, en ‘Witte Wijn Muziek’ is een goede glijder. Maar de rest, daar kom je zelfs als fan moeilijk door. Gelukkig hebben ze nog vijf albums vol classiccs.

Voor die classics staat het hele veld vandaag ramvol. Nog geen noot gespeeld, en mensen klimmen al op elkaars schouders. Dan moet het openingsschot met ‘Watskeburt?!’ en ‘Deze Donkere Jongen Komt Zo Hard’ nog komen. Tegen de tijd dat ze bij nummero drie zijn, ben je overtuigd. Ze zijn gewoon nog steeds  sexy beesten. Willie in zijn Puma joggingpak, Faberyayo in een bloedhete leren jas en zwart glimmende laarzen, Freddy in een doorschijnende regenjas van Chanel. Chique boys zijn het inmiddels. En ondertussen heeft Bas Bron de boel nog wat opgepoetst, kicks wat harder aangezet, overgangen tussen tracks nog wat heftiger gemaakt. En zijn vocoder blijft het geheime wapen van De Jeugd.

HET MOMENT:
‘Er is een wonder gebeurd,’ wauwelt Vjeze halverwege, kijkend naar Willie die inmiddels weer kan lopen nadat hij een poosje terug zijn enkel zwaar gebroken had. ‘Een wonder. Willie was bijna dood. Maar hij leeft. Hij leeft voor jullie!’  Om het te vieren wil hij meer pits zien. Die krijgt hij. Tijdens bijna-afsluiter ‘De Formule’ worden er tot ver buiten de tent pits opgetrokken. Nee, de Jeugd is nog lang niet te oud voor Lowlands. Doen we net alsof we die anti-climax van ‘Gemist’ als echte afsluiter gemist hebben.

Kijk deze show hier terug.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12