LL17: Nostalgisch schuren voor alle leeftijden met Sean Paul

Knap hoe dancehallkoning zichzelf opnieuw in de kijker speelt

'Do you rememberrrrrr?!,' roept ie. Hoppa, daar komt ‘Come On To Me’, daar volgt ‘Get Busy’ en even later ‘I’m Still In Love With You’. Dancehallkoning Sean Paul speelt vandaag de ene na de andere hit die we ooit 'superfout' noemden. Coupletje, refreintje en door naar de volgende, in de vaart van de turbopoliep. 'Jaaahaaaaa, I remember, hoor', zie je een gast van begin dertig denken, om zo hard met z'n billen te schudden dat het bier over de randen van bekers klotst. 

Kijk hier een deel van Sean Paul op #LL17 terug.

Als iemand je zeven jaar geleden had gezegd dat Sean Paul nu op Lowlands zou staan, zou je 'm in zijn gezicht hebben uitgelachen. Maar hij heeft zichzelf opnieuw uitgevonden en in de kijker gespeeld met een hele sloot aan verse hits. Sterker nog, misschien is hij nu wel relevanter dan ooit in navolging van het Major Lazer-geluid, ergens tussen EDM en bubbling in. 'Willen jullie nieuwe hits?!,' roept Sean Paul, en met ‘Rockabye’ (met Clean Bandit), ‘No Lie’ (Dua Lipa) en ‘Bailando’ (Enrique Iglesias) keert hij de Alpha al net zo binnenstebuiten als met z'n bejaarde repertoire. Verder is zijn show eigenlijk heel serieus, zonder gekkigheid als confettikanonnen of vuurwerk, alleen met twee supercoole danseressen plus flinke band (inclusief keytar!). 

HET MOMENT:
'Jullie hebben de mooiste vrouwen, jullie hebben de beste wiet. Maar er is een ding dat ik niet heb...' En ja hoor: ‘Just gimme the liiihiiiihiiiight.' Een meisje met opblaasflamingo schudt hem heen en weer alsof haar leven ervanaf hangt, piepjonge stelletjes staan tegen elkaar te glijden en zelfs de grootste alto’s huppelen op en neer. Ja, de show van Sean Paul loopt over van de nostalgie. Het is nostalgisch voor de dertigers die vijftien jaar geleden op schoolfeestjes schuurden op zijn bubblingbeats, en eh, ook voor de tieners die dat een jaar geleden ook deden. Een beetje plat is het allemaal wel, maar wie had dat gedacht: Sean Paul als bruggenbouwer tussen jong en oud.

Meer Lowlands? Check ons dossier voor heel veel verslagen en video's.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12