steun 3voor12
3voor12 Noord-Holland

Update Tweede Voorronde Rob Acda Award

Tweede Voorronde Rob Acda Award

De tweede voorronde van de Rob Acda Award 2018/2019 staat alweer voor de deur. Op 14 december spelen er vier acts in het Patronaat in Haarlem. Twintig geselecteerde artiesten nemen het in vier voorrondes tegen elkaar op, waarna de winnaars doorgaan naar de finale. Singer-songwriter Close 2 Fire veroverde vorige maand de eerste finaleplek.

Dit zijn de kansmakers van de tweede voorronde:

Punkrock trio Lilith, dat zich laat inspireren door de Riot Grrrl Movement uit de jaren negentig, maar ook een dosis catchy pop in hun muziek verwerkt. De drie vrouwen hebben al de EP Good Girls Swallow op hun naam staan, en in maart 2019 komt daar het vervolg Bad Girls Spit bij.

Indieband Tiger Pilots brengt dansbare maar toch donkere pop-rockliedjes, zoals je bijvoorbeeld kunt horen op hun single van afgelopen lente: A Day’s Wait. In oktober toerden zij met Britse band The Rifles door het Verenigd Koninkrijk.

Het vierkoppige Flying Nemo brengt het zonnetje in huis met hun surf-reggae. Kenmerkend aan hun sound is de zomerse vibe met punkinvloeden. Hun eerste single T.A.T.G (The Truth About the Groove) kwam (toepasselijk) in de zomer van dit jaar uit.

Alternatieve hiphopformatie Absolut komt voor de tweede keer op rij de show stelen op de Rob Acda Award. Met de strakke band en energieke performance van twee frontmannen gaat de tent geheid los. Hun live optreden van de vorige editie kun je hier luisteren.

Wie van hen wint de tweede finaleplek? Maak het aanstaande vrijdag mee in het Patronaat! Ook kan je stemmen op jouw favoriete artiest van deze ronde in de publiekspoll. De act met de meeste publieksstemmen uit alle voorrondes komt gegarandeerd in de finale.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Noord-Holland