BKS18: Pip Blom heeft het allemaal

Amsterdamse band overleeft slecht geluid

'Dit is denk ik onze grootste show in Nederland tot nu toe!,' aldus een opgewekte Pip Blom. 'In Nederland' is daarbij een belangrijke kwalificatie, want Pip en haar band hebben in het buitenland al grote zalen gezien als support act van The Breeders. 'Ik was bang dat de tent leeg zou zijn,' vervolgt de Amsterdamse, 'maar dat is-ie niet!' Nergens voor nodig, die angst. Er staat behoorlijk wat volk in die tent, en niet zo gek ook: Pip Blom is een van de meest genoemde Nederlandse bands van het moment. Een succesvolle Popronde, airplay op de Britse radio, en Alex Kapranos van Franz Ferdinand is fan. En dan zijn er nog die superleuke singles, stuk voor stuk catchy gitaarliedjes gezongen met even veel nonchalance als venijn. Kortom: een uitstekend recept voor een volle tent, zelfs op een bloedhete dag waarop je liever een duik neemt in het meer, ook al zag je er net nog iemand in pissen.

Helaas is het geluid een beetje uit balans: Pips zang en gitaar staan zacht, waardoor die toffe hooks bijna verdrinken in een hoop bas en drums. Die drums komen trouwens van een nieuw bandlid, een supercoole dame die zich helemaal het schompes mept achter dat drumstel. Een grote tegenslag blijken de geluidsproblemen niet: de band is zo enthousiast, dat die energie razendsnel overslaat op het publiek – inclusief de zorgeloze dansjes van Pip en broer Tender. Zo laat Pip zien dat ze behalve de hype en de liedjes nog twee grote troeven in huis heeft: een strakke ritmesectie, en een onuitputtelijke hoeveelheid spelplezier en podiumchemie.

HET MOMENT:
Wat blijkt: onder die energie borrelden toch wat zenuwen. Dat merk je pas bij het laatste nummer, als die spanning wegsmelt in een enorme ontlading. Pip schreeuwt de longen uit haar lijf, Tender stuitert over het podium, de bassist en drummer zweten hun allerlaatste kracht eruit. Het publiek springt en danst met ze mee. Volgende keer is die tent gewoon weer vol, hoor.

Volg Best Kept Secret op de voet in het dossier.

Volg Best Kept Secret op de voet in het dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12