3voor12 Gelderland

Oost-Nederlandse popinstellingen leggen samenwerking vast in convenant

Wordt getekend tijdens het online Booster Festival zaterdag 4 april

Productiehuizen, poppodia, Poppunten, het conservatorium en showcasefestivals in Oost-Gelderland slaan de handen ineen om talentontwikkeling in de Oost-Nederlandse popsector optimaal te organiseren. Daarvoor ondertekenen ze 4 april het convenant ‘van Basis tot Booster’, waarvan de handtekeningen van de deelnemende partners zaterdag, geheel 'corona-proof', per fietskoerier worden verzameld.

Het Oosten is volgens het spreekwoord de richting die de wijsheid brengt. In het huidige muzieklandschap van Overijssel en Gelderland is die bekwaamheid uit het Oosten er daadwerkelijk te vinden. Naast poppodia Doornroosje, Luxor Live, GIGANT, Burgerweeshuis, Hedon en Metropool, zijn er drie productiehuizen/ontwikkelinstellingen (De Nieuwe Oost | pop, Hedon Productiehuis en De Basis) die zich richten op talentontwikkeling. Ook kennen beide provincies een eigen Poppunt, het conservatorium ArtEZ en een uitgebreid netwerk van speel, oefen- en maakplekken.

"We willen ervoor zorgen dat Oost-Nederlandse talenten zo optimaal mogelijk hun weg vinden naar de juiste ondersteuning," aldus aanjager van het convenant Dennis Platvoet van De Nieuwe Oost | pop in Deventer. Het partnerschap heeft als ambitie om talent te stimuleren, artiesten te laten groeien en zo het Oost-Nederlandse poplandschap een boost te geven. Zo is een actieve samenwerking afgesproken om op de podia ook meer de ruimte te maken voor lokaal talent.

Het convenant wordt getekend tijdens het Booster Festival zaterdag 4 april, dat door de maatregelen als gevolg van het Corona-virus online plaats zal vinden. De partners kunnen niet fysiek bij elkaar komen in Enschede, daarom fietsen twee Deventer Fietskoeriers zaterdag door de hele regio – meer dan 290 kilometer - om zo de handtekeningen van de betrokkenen te verzamelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12