Luister de nieuwe single van Foo Fighters

Heb je Dave Grohl ooit zo hard horen grunten?

De eerste dertig seconden van ‘Run’, de nieuwe single van Foo Fighters, klinkt Dave Grohl nog alsof-ie de laatste tijd Bruce Springsteen heeft grijsgedraaid. En dan neemt het nummer een verrassende wending: Dave Grohl gilt de longen uit zijn lijf. Ja, sterker nog: heb je Dave Grohl ooit zo hard en intens horen grunten? Hij neemt wel weer wat gas terug voor de refreinen, maar die riff in het outro is wel weer heerlijk gemeen. In de videoclip – geregisseerd door Grohl zelf – zie je hoe de mannen van Foo Fighters als bejaarden in opstand komen in een verzorgingshuis.

Het is het eerste nummer van Foo Fighters sinds de EP Saint Cecilia uit 2015 en het album Sonic Highways – en de bijbehorende documentairereeks – uit 2014, waar we Dave Grohl ook al over interviewden. De band staat deze maand onder andere op Rock Werchter en Roskilde.

Makkelijk op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek? Abonneer je op de 3voor12 #NIEUWEMUZIEK playlist op Spotify. Nog meer #nieuwemuziek vind je in ons dossier.

 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12