BKS19: Whispering Sons is spookachtig goed

Zuiderburen heersen over de onverlichte dansvloer

Het is een volle bak bij de Five-tent met bovengemiddeld veel Belgen ter plekke. Die zijn duidelijk beter op de hoogte van de kracht van Whispering Sons, de nu uit Brussel afkomstige band waarvan frontvrouw Fenne Kuppens met witte outfit in het midden van de zwartgeklede mannen staat. Haar beklemmende stem is ergens Robert Smith van The Cure, ergens Camille Berthomier van Savages en spookt door de festivaltent. Ze kan leeg over de menigte staren, maar levert vooral intensiteit. Ze maakt Whispering Sons nog spookachtiger.

De band komt in het grote vizier als in 2016 Humo’s Rock Rally wordt gewonnen, de wedstrijd die al winnaars als Goose, Das Pop, The Van Jets en Evil Superstars heeft voortgebracht. Twee jaar later is het debuut Image daar en zowaar een hitje: ‘Alone’. Whispering Sons staat. En kan zelfverzekerd de landgrenzen oversteken, zo blijkt op Best Kept Secret

Whispering Sons maakt postpunk waarin een liefde voor de dark side of the eighties in doorklinkt. Net als Bauhaus maakt de band aanspraak op de onverlichte dansvloer. Whispering Sons brengt live het volste klankenpallet met een soms industrieel synthgeluid. Ook de gitaar giert met een ijzeren rand. De drums zitten als een heksenjacht door de songs. Er staan genoeg sterke nummers op het debuut. De paar gemiddelde broeders worden vrij makkelijk gered door die vuistdikke, spannende sound.

HET MOMENT
‘Alone’ is inderdaad een knaller. Het uptempo nummer voert met het gaspedaal in door de donkere nacht. Fenne Kuppens versterkt het onheilspellende. De lange haren worden geregeld voorover geslagen. Er zit emo in haar zang, sommige woorden worden er met grunt uitgeschreeuwd. Whispering Sons weet hoe gespeeld moet worden met intensiteit en volume. De Belgen maken precies de juiste noise.

Voor meer Best Kept Secret 2019 check je ons uitgebreide dossier en kijk je hier BKS19-video's.  

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12