3voor12 Den Haag

Son Mieux wint Haagse Popprijs

Ook Goldband en Zeeheldenfestival vallen in de prijzen

Son Mieux heeft de Haagse Popprijs gewonnen, dat werd gisteravond bekend gemaakt op de Haagse Popnacht in het Paardcafé. De Haagse band rondom Camiel Meiresonne was een van de absolute kanshebbers voor de prijs en niemand zal verbaasd opkijken dat de groep met de prijs naar huis gaat.

De elektropopgroep Goldband viel twee keer in de prijzen. Een keer voor de videoclip van hun single 'Witte Was'. Daarmee troefte het trio onder andere Niko, Son Mieux en Di-Rect af. 'Witte Was' werd beschouwd als een favoriet in deze nieuwe categorie. Daarnaast ging het drietal dat vaak in PIP te vinden is er ook vandoor met de Popradar Support prijs. Andere genomineerden in de in deze tweede categorie waren AVA NOVAThe Mighty Breaks en Magic Moon. Goldband gaat zodoende met €1000,- naar huis, geld dat geïnvesteerd moet worden in de muziek. Het is niet de eerste keer dat een groep meerdere prijzen wint, in 2007 won drie prijzen.

In de categorie Beste Initiatief was de winnaar minder voor de hand liggend. In een poule met De Zwarte RuiterGUAPClubhoppingDe Zolderkamer en Grauzone kreeg uiteindelijk het Zeeheldenfestival de meeste stemmen van het publiek.

De Haagse Popnacht werd georganiseerd door Popradar. In het Paardcafé waren optredens van NikoGIAN en Magic Moon.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12