steun 3voor12
3voor12 Gelderland

Voor De Duvel Niet Bang Festival brengt gitaargeweld naar Apeldoorn

Met Fleddy Melculy, Tusky, It It Anita, X Raiders, Ondt Blod en Swedish Death Candy

Tijdens het Voor De Duvel Niet Bang Festival 15 september treden in Gigant in Apeldoorn zes heavy rockende bands op: Fleddy Melculy, Tusky, It It Anita, X Raiders, Ondt Blod en Swedish Death Candy.

Puur uit liefde voor hardcore en metal en met heel veel zin om te entertainen kwam het Vlaamse Fleddy Melculy begin 2016 met het nummer ‘T-shirt van Metallica’. Nu, 2 jaar later, heeft de band er al vele grote shows op festivals als Paaspop, ESNS, Graspop, Pukkelpop en de Zwarte Cross en in het voorprogramma van Guns ’n Roses op zitten.

Uit de as van John Coffey herrees Tusky met de lekkerste punkrock van Alblasserdam. De groep bestaat uit voormalig John Coffey gitarist Alfred van Luttikhuizen, -bassist Crucial Chris, John Coffey gitaartech Sjors Bompa en drummer Bas Allein Richir. De band haalt inspiratie uit grunge- en punkrockbands uit de 90’s.

Met '90s noise rock riffs en oerkreten vanuit de tenen lijkt het Luikse It It Anita wellicht ongecompliceerd, maar wie goed luistert hoort subtiele nuances en intrigerende onderlagen. Hard work pays off, want ze werden o.a. al uitgenodigd voor The Great Escape, Eurosonic én Grasnapolsky.

De vijf mannen van X Raiders leggen anno 2018 de ware betekenis van rock-'n-roll nogmaals bloot: een vuige mix van alles wat hard, snel en zwaar is, met een keiharde trap onder de gordel.

In thuisland Noorwegen is Ondt Blod één van dé grote namen uit de hardcore en punkrock. En waar de meeste bands er dan voor kiezen om Engelstalige tracks uit te brengen, houdt Ondt Blod vast aan hun roots: het Noors.

De muziek van de psychedelische garagerockers Swedish Death Candy is net zo veelzijdig als hun afkomst, waarmee ze zich totaal kunnen onderscheiden van hun genregenoten.

De deuren van GIGANT openen deze dag om 14:00 en het programma start om 15:00. Tickets kosten €20,00 (Vrienden van Gigant betalen €18,00) en zijn te koop aan de kassa van GIGANT en via www.gigant.nl.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland