3voor12 Den Haag

Metalcon komt terug

"Ik hoorde van meerdere kanten dat mensen het toch wel misten."

In 2017 trok Dennis Kuiper de stekker uit het succesvolle metalfestival Metalcon. Het jaarlijks terugkerende feestje voor de liefhebbers van het hardere werk in Musicon zou hem, na vier uitverkochte edities, teveel stress en tijd kosten. Daarnaast was Dennis toentertijd ook bezig met zijn eigen band Modus Operandi. Nu, ruim twee jaar later, heeft de zanger/festivalorganisator de geest weer gevonden en komt er een nieuwe editie van het festival op 15 en 16 mei 2020.

"In de tijd dat Metalcon weg was heb ik van meerdere kanten gehoord dat mensen het feestje toch wel beschouwden als het beste metalfestival in Den Haag, en dat ze het best wel misten.", vertelt Dennis. In de vorm van The Hague Metal Fest was er wel een alternatief bijgekomen, maar de unieke sfeer van het festival in Musicon was toch ongeëvenaard. "Het verschil met THMF is ook dat zij iets meer teren op commercieel grote acts, terwijl Metalcon vooral de wat obscuurdere pareltjes probeert te boeken." Zo kan Dennis zonder bang te zijn om in het vaarwater van het andere festival, dat kort voor Metalcon plaatsvindt, te laveren zijn festival met een gerust hart opzetten.

Het hogere niche-gehalte van de programmering blijkt ook uit de eerste bevestigingen. De deels Haagse band Ceremony, de terugkeer van favorieten Defazer, Party Cannon, Distant, Mancuerda,Dauthuz en Doodswens zijn aangekondigd. Zoals gebruikelijk in de vorige edities bestaat het festival uit een pre-party en een festivaldag, beide in de popzaal aan de Soestdijksekade. "We proberen zo veel mogelijk de sfeer van de vorige edities te creëren. Musicon is verbouwd, maar in de nieuwe ruimtes proberen we ook iets te doen." Tot slot is er een bevestiging die Dennis als heel belangrijk beschouwd voor het festival. "Zoals altijd op Metalcon, komt Hassan Tasdemir weer zijn hamburgers verkopen."

Tickets voor Metalcon zijn te koop aan de bar van Musicon of op de site.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12