3voor12 Gelderland

4df19: Donna Blue trapt heerlijk mellow af op Boogpodium

Sixties pop van Utrechts liefdeskoppel is stiekem héél lekker

“Ik spreek geen Frans”, biechte Donna Blue’s Danique van Kesteren vorig jaar met fluisterzachte stem op bij 3FM’s 3voor12 Radio. De band was daar, als een van de meest geboekte acts, naar aanleiding van hun Popronde optredens. Toch is ‘1 2 3’, het derde nummer in hun set, een onvervalste Franstalige song. Een die bovendien zo uit de pen van grootmeester Serge Gainsbourg had kunnen vloeien. Dus waar Donna Blue’s liefdeskoppel Bart en Danique de muzikale mosterd halen moge duidelijk zijn.

Ze beperken zich echter niet tot het Franse chanson, want even zo makkelijk coveren ze ‘Summer Wine’ van Lee Hazlewood, best bekend in de uitvoering van Nancy Sinatra met Hazlewood. Een koppel dat muzikaal gezien misschien wel net zo'n stempel wist te drukkken op de sixties als Serge Gainsbourg & Jane Birkin.

Zo onvervalst geil als Gainsbourg & Birkins klassieke hit ‘Je t’aime’ mon non plus’ wordt het optreden echter nergens. Door de onvervalste sixties-sound van de band blijft het optreden vaak zelfs een beetje aan de brave kant. Dit wordt door gitarist Bart van Dalen echter handig ondervangen door er af en toe een heerlijke surfgitaar-solo in te gooien. Zoals bij de halverwege de set gespeelde song ‘Arlene’s’.

 

HET MOMENTPiekmomentje in de set is echter ‘Sunset Boulevard’. Een nummer dat zelfs al gedraaid werd door “Rocketman” Sir Elton John in zijn radioshow. Met zulke lekkere songs met stuiterende bassen en een heerlijk loom praatzingende Danique kun je niet de mist in gaan. Donna Blue’s muziek is allerminst wereldschokkend. Maar stiekem wel héél lekker.

 

 

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12