3voor12 Gelderland

International Music Meeting Festival presenteert online concert vanuit Concertgebouw De Vereeniging

En start nieuwe podcastserie Music Meetup

International Music Meeting Festival presenteert zaterdag 30 mei 2020 om 15:00 uur, het oorspronkelijke openingstijdstip van het festival, een exclusief online concert door pianist Ramón Valle en gitarist Reinier Baas, opgenomen in Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen: de plek waar Music Meeting 35 jaar geleden van start ging.

Het concert is geproduceerd door Music Meeting Festival in samenwerking met Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen en werd gefilmd onder regie van de Cubaanse filmmaker Yuribert Capetillo Hardy. Het ongeveer 45 minuten durende concert wordt op een later moment ook uitgezonden via Stingray (on demand TV) in verschillende landen.

Over Ramón Valle en Reinier Baas
In het impressionistische spel van Ramón Valle vloeien Latin, klassiek en jazz in elkaar over. Vloeiend is ook het gitaarspel van Reinier Baas. Natuurlijk hebben Valle en Baas de nodige raakvlakken, maar juist Valle’s impressionistische spel en de avontuurlijke inslag van Baas zorgen voor een spannende muzikale gedachtewisseling.

Music Meetup: nieuwe podcast
Music Meeting Festival is op 22 mei gestart met de podcast-serie, Music Meetup. Deze is te beluisteren op de website van het festival en via streamingdiensten zoals Spotify en iTunes. Podcast-host is journalist Leendert van der Valk. In de eerste aflevering zijn Ramón Valle en Reinier Baas te gast. Ze gaan met elkaar en met artistiek leider van International Music Meeting Festival Maite Hontelé in gesprek over hun afkomst, levens, inspiratiebronnen, carrières en projecten. En natuurlijk maken ze muziek, exclusief voor de Music Meetup-podcast.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12