3voor12 Groningen

Eerste namen Bevrijdingsfestival Groningen bekendgemaakt

Tom Walker, Thomas Azier, en MY BABY te zien in Stadspark

Op zondag 5 mei zal de vrijheid gevierd worden tijdens het Bevrijdingsfestival Groningen. Tom Walker, Thomas Azier en MY BABY zullen dit jaar in het Stadspark op het podium staan. Daarnaast zijn ook Omar Souleyman, Les Amazones d’Afrique, $hirak, Jiri11 en Young Ellens van de partij.

Leave A Light On

De Britse singer-songwriter uit Manchester Tom Walker is vooral bekend van zijn hit Leave A Light On. Dit nummer stond in zeventien landen op nummer 1 en werd wereldwijd al twee miljoen keer verkocht. In maart komt zijn debuutalbum What A Time To Be Alive uit. De video van een van de tracks op dit album, Just You and I, heeft al meer dan zes miljoen weergaven op YouTube.

Thomas Azier

Ook popmuzikant Thomas Azier zal te zien zijn op Bevrijdingsfestival Groningen. De Nederlandse zanger brak al redelijk door met zijn debuutalbum Hylas en bracht eind vorig jaar zijn nieuwe album Stray uit. Azier stond in januari op Noorderslag en toert op dit moment door Europa.

MY BABY

De sound van het hypnotische dancetrio MY BABY lijkt op gospel en blues gemengd met oude volksmelodieën, en dat zonder gebruik te maken van computers en samples. Denk aan het dansbare Uprising en Love Dance. Het laatste album Mounaiki - By The Bright of the Night is genomineerd voor een Edison Pop Award.

Deze eerste lading namen belooft al veel goeds. In totaal zullen er meer dan vijftig acts optreden, verspreid over zes podia. Hiernaast komen er ook andere activiteiten in het Stadspark rondom het thema ‘In vrijheid kiezen’.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12